ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Εννιά νεκροί σε πάρτι… γενεθλίων 15χρονης!

Μεξικό: Εννιά νεκροί σε πάρτι… γενεθλίων 15χρονης!

Δύο ανήλικοι είναι ανάμεσα στα θύματα της ανταλλαγής πυρών που ξέσπασε κατά τη διάρκεια πάρτι γενεθλίων στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, μειώνοντας ωστόσο τον οριστικό απολογισμό του επεισοδίου αυτού στους εννέα νεκρούς, από τους 11 που είχαν κάνει λόγο νωρίτερα οι μεξικανικές αρχές.


Το μακελειό διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα δέκατα πέμπτα γενέθλια ενός κοριτσιού — σηματοδοτούν την ενηλικίωση των κοριτσιών στο Μεξικό — στο χωριό Κουντανσίτο, το οποίο υπάγεται στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.

Εκτός των δύο ανηλίκων, σκοτώθηκαν επίσης επτά άνδρες ηλικίας 18 ως 50 ετών, ενώ από τον τόπο της σφαγής ανασύρθηκαν κάλυκες όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Το Σάββατο πράκτορες των μεξικανικών υπηρεσιών ασφαλείας «που προσπάθησαν, ενταγμένοι σε διάφορες περιπόλους, να ασφαλίσουν τον τόπο (του εγκλήματος) βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά», ωστόσο κανένας από αυτούς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο.

Η εισαγγελία ανέφερε εξάλλου πως στο πλαίσιο της έρευνας ανακαλύφθηκαν σε ένα δρόμο, κοντά στο χωριό, δύο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στον ίδιο δήμο, ένα ζευγάρι έγινε στόχος ενόπλων χθες Κυριακή, ενώ πήγαινε οδικώς στο τουριστικό λιμάνι Ζιουατανέχο. Η γυναίκα, ηλικίας 29 ετών, που τραυματίστηκε βαριά, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, ανέφερε η μεξικανική δικαιοσύνη.

Στην πολιτεία Γκερέρο καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και απαγωγών σε όλο το Μεξικό. Σε αυτήν την πολιτεία, που βρέχεται από τον Ειρηνικό, είχαν άλλωστε εξαφανιστεί και οι 43 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2014, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, δολοφονήθηκαν από μέλη ενός καρτέλ που διακινεί ναρκωτικά.

Στα βουνά της πολιτείας υπάρχουν πολλές καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας από τις οποίες τροφοδοτείται το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Σχετικές ειδήσεις