ΚΟΣΜΟΣ

«Τρομοκράτες του ISIS έχουν διεισδύσει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες» (vid)

«Τρομοκράτες του ISIS έχουν διεισδύσει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες» (vid)

Μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν διεισδύσει στην Ευρώπη μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες, δήλωσε ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας BfV, μία ημέρα αφότου οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας ματαίωσαν σχέδια για τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο έδειξαν ότι το Ισλαμικό Κράτος προωθεί τρομοκράτες στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω του πλήθους των προσφύγων.

«Έχουμε επανειλημμένα διαπιστώσει ότι τρομοκράτες έχουν «γλιστρήσει» καμουφλαρισμένοι ή μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες. Πρόκειται για γεγονός που παρακολουθείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε και να ταυτοποιήσουμε εάν υπάρχουν ακόμη και άλλοι μαχητές του ή τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που έχουν διεισδύσει» στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Η Berliner Zeitung δημοσιεύει σήμερα την πληροφορία ότι η BfV έχει λάβει περισσότερες από 100 ειδοποιήσεις ότι υπάρχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ του πλήθους των προσφύγων που βρίσκονται στη Γερμανία.

Οι φόβοι της Γερμανίας για σχεδιαζόμενη επίθεση έχουν αυξηθεί μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Χθες, οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

«Βρισκόμαστε σε μία σοβαρή κατάσταση και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να σημειωθεί επίθεση. Αλλά οι υπηρεσίες ασφαλείας, οι υπηρεσίες Πληροφοριών και οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε κατά το δυνατόν τον κίνδυνο», είπε.

Σχετικές ειδήσεις