ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση ΜακΚέιν - Ρόμνεϊ στον Τραμπ: Επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια

Σφοδρή επίθεση ΜακΚέιν - Ρόμνεϊ στον Τραμπ: Επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια

«Συμφωνώ με τις ανησυχίες σχετικά με τις επικίνδυνες δηλώσεις του κ. Τραμπ για κομβικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας τις οποίες εκφράζουν 65 υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος στους τομείς της Άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2008, άσκησε σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο για το χρίσμα του κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική.

«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες για τον Ντόναλντ Τραμπ τις οποίες εξέφρασε ο φίλος μου και πρώην υποψήφιος πρόεδρος της χώρας Μιτ Ρόμνεϊ», ανέφερε ο κ. ΜακΚέιν.

«Συμφωνώ επίσης με τις ανησυχίες σχετικά με τις επικίνδυνες δηλώσεις του κ. Τραμπ για κομβικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας τις οποίες εκφράζουν 65 υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος στους τομείς της Άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής», συνέχισε.

Ο κ. ΜακΚέιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, τόνισε τέλος ότι «σε εποχές γενικής αναστάτωσης, θέλω οι ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι να προσέξουν ιδιαίτερα το τι λένε τα πλέον σεβαστά και ενημερωμένα στελέχη και ειδικοί του κόμματος για τον κ. Τραμπ».

Από την πλευρά του ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012, εξαπέλυσε μια σπάνια, βιτριολική επίθεση στον «απατεώνα» Τραμπ λέγοντας ότι οι «απερίσκεπτες επιλογές» μπορεί να απειλήσουν το μέλλον της χώρας.

«Εάν κάνουμε τις σωστές επιλογές, το μέλλον της αμερικής θα είναι ακόμη καλύτερο από το παρελθόν και καλύτερο από το παρόν», είπε ο Ρόμνεϊ σε ομιλία που εκφώνησε στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, στο Σολτ Λέικ Σίτι. «Από την άλλη πλευρά, εάν κάνουμε απερίσκεπτες επιλογές, ο λαμπερός ορίζοντας που περιέγραψα δεν θα υλοποιηθεί», πρόσθεσε.

«Για να το θέσω πολύ απλά, εάν εμείς οι Ρεπουμπλικανοί επιλέξουμε για υποψήφιό μας τον Ντόναλντ Τραμπ, οι πιθανότητες για ένα ασφαλές και ευοίωνο μέλλον περιορίζονται», πρόσθεσε.

Ο Ρόμνεϊ κατηγόρησε τον Τραμπ για «ατιμία, μισογυνισμό και απληστία», χαρακτηρίζοντάς τον κατ' επανάληψη «απατεώνα και τσαρλατάνο». Η υποψηφιότητά του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα διασφάλιζε τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον, διαβεβαίωσε επίσης.

Σχετικές ειδήσεις