ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Στα χέρια των Διωκτικών Αρχών usb με 22.000 στοιχεία τζιχαντιστών!

ISIS: Στα χέρια των Διωκτικών Αρχών usb με 22.000 στοιχεία τζιχαντιστών!

Από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News υποστηρίζεται πως έχει στη διάθεσή του ένα usb με 22.000 πολύτιμα στοιχείων μελών του Ισλαμικού Κράτους!

Το usb έφτασε στα χέρια των επικεφαλής του Sky News από πρώην μέλος του ISIS.

Στοιχεία 22.000 μελών του ISIS σε 51 χώρες!

Στο επίμαχο usb, όμως, φαίνεται πως υπάρχουν και άλλες πληροφορίες αρκετά χρήσιμες για τις αρχές της Δύσης, όπως για παράδειγμα ένα ερωτηματολόγιο 23 σημείων το οποίο οφείλουν να συμπληρώνουν τα υποψήφια μέλη του ISIS, προκειμένου να γίνουν δεκτοί. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουν είναι η ομάδα αίματός τους, αλλά και το επίπεδο κατανόησης της Σαρία.

Το κρίσιμο, πάντως, είναι πως αυτήν την στιγμή οι αρχές –μετά από την ενημέρωση που είχαν από το Sky News -έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για τζιχαντιστές που ζουν στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά!

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας υπηρεσίας της Βρετανίας ανέφερε ότι αυτά τα στοιχεία αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές.

Η «πηγή» της εφημερίδας, ο πρώην τζιχαντιστής με το όνομα «Αμπού Χαμέντ», ισχυρίζεται ότι αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα έδωσε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις