ΚΟΣΜΟΣ

Φοιτήτρια από το Βόλο τραυματίας στο πολύνεκρο δυστύχημα της Ισπανίας

Φοιτήτρια από το Βόλο τραυματίας στο πολύνεκρο δυστύχημα της Ισπανίας

Μια 23χρονη Βολιώτισσα φοιτήτρια είναι μεταξύ των τραυματιών σε δυστύχημα που έγινε χθες το πρωί, έξω από το Φρέζιναλς και είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 14 νέοι και να τραυματιστούν άλλοι 43 επιβαίνοντες.

Η κοπέλα, είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν Ευρωπαίοι φοιτητές.

Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί εξ αυτών συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Το σημείο του δρόμου στο οποίο έγινε το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό όπου εξετάστηκε και δε βρέθηκε θετικός σε πιθανή χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

Source: Magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις