ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στις ΗΠΑ: Σύζυγος διάσημου πιανίστα κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών τους!

Σοκ στις ΗΠΑ: Σύζυγος διάσημου πιανίστα κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών τους!

Για τη δολοφονία των δύο μικρών παιδιών τους, μέσα στο σπίτι τους στα προάστια του Φορτ Γουόρθ, στο Τέξας, κατηγορείται η εν διαστάσει σύζυγος του διάσημου Ουκρανού πιανίστα Βαντίμ Χολοντένκο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Μπένμπρουκ, η Σοφία Τσιγκάνκοβα, 31 ετών, κατηγορείται για το φόνο των θυγατέρων της, Νίκα 5 ετών και Μικέλα 1 έτους. Ο 29χρονος πιανίστας βρήκε νεκρά τα παιδιά την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι όπου έμεναν με τη μητέρα τους…

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται η Τσιγκάνκοβα επισύρουν τη θανατική ποινή στο Τέξας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της αστυνομίας του Μπένμπρουκ Ντέιβιντ Μπάμπκοκ ανέφερε ότι η γυναίκα πιθανότατα αυτοτραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Θα υποβληθεί επίσης σε ψυχιατρική εξέταση για να διαπιστωθεί η διανοητική κατάστασή της, ενώ αμέσως μετά θα μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Τάραντ.

Ο Χολοντένκο επρόκειτο να πάρει τα παιδιά το πρωί της περασμένης Πέμπτης. «Η απώλεια των παιδιών μου θα με σημαδεύει για πάντα. Αλλά θέλω να πω ότι αισθάνομαι την υποστήριξη της κοινότητας του Φορτ Γουόρθ και όλων των ανθρώπων που μου στέλνουν μηνύματα απ' όλον τον κόσμο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Όπου κι αν πάω μετά από αυτήν την τραγωδία η καρδιά μου θα παραμείνει με τους ανθρώπους εδώ στο Φορτ Γουόρθ και οι κόρες μου θα αναπαύονται στο χώμα του».

Το 2013 ο Χολοντένκο είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνές Διαγωνισμό Πιάνου Van Cliburn.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2010, ωστόσο τον περασμένο Νοέμβριο υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Στο διάστημα αυτό, η αστυνομία είχε κληθεί δύο φορές στο σπίτι τους, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν.

Σχετικές ειδήσεις