ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Αυτοί είναι οι ύποπτοι που καταζητούνται από τις Αρχές

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Αυτοί είναι οι ύποπτοι που καταζητούνται από τις Αρχές

Αρκετοί ύποπτοι τρομοκράτες εξακολουθούν να καταζητούνται από την αστυνομία του Βελγίου, την ώρα που οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών συγκλονίζουν τον πλανήτη.

Ο εισαγγελέας του Βελγίου έκανε λόγο για «επιθέσεις αυτοκτονίας», λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Επί του παρόντος, τέσσερις άνδρες θεωρείται ότι ανήκουν στο δίκτυο του Αμπντεσλάμ κι εξακολουθούν να καταζητούνται από τις Αρχές.

Πρόκειται για τον Najim Laachraoui, 24 ετών, το DNA του οποίου εντοπίστηκε σε σημεία εκρήξεων στο Παρίσι, τον 30χρονο, Mohamed Abrini, παιδικό φίλο του Αμπντεσλάμ, ο ρόλος του οποίου στις επιθέσεις στο Παρίσι παραμένει ασαφής και τους Khalid και Ibrahim el-Bakraoui, δύο αδέρφια τα οποία έχουν κατά καιρούς νοικιάσει διάφορες κρυψώνες που έχουν φιλοξενήσει τρομοκράτες.

Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνονται, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, δύο πιθανοί δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο.

ipoptoi

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Όμως, δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής το εάν οι δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι – ώρα Ελλάδος – στο κέντρο των Βρυξελλών, έχουν κάποια σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και σε δύο σταθμούς της πόλης.

Οι συλλήψεις έγιναν κοντά στο Nord Station.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες.

Σχετικές ειδήσεις