ΚΟΣΜΟΣ

Εκκένωση του αεροδρομίου της Τουλούζης – Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση (Pics & Vid)

Εκκένωση του αεροδρομίου της Τουλούζης – Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση (Pics & Vid)

Μία μόλις μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ (22/3), συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, το οποίο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί σε αεροσκάφη λίγο πριν την απογείωση τους υποχρεώθηκαν να τα εγκαταλείψουν από τις αρχές.

Το Αεροδρόμιο Toulouse-Blagnacπαραμένει κλειστό από τις 06.45 π.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με το RussiaToday.

Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα France Bleu. «Έλεγχοι ταυτοτήτων και οχημάτων πραγματοποιούνται περιμετρικά του αεροδρομίου» επισημαίνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι France 3 η εύρεση ενός ύποπτου πακέτου ήταν ο λόγος για την άμεση εκκένωση του αεροδρομίου.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που επρόκειτο να ταξιδέψει δήλωσε ότι το κύριο κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε σε δύο φάσεις από τις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και ότι επετράπη ξανά στον κόσμο να επιστρέψει σε μια από τις αίθουσες γύρω στις 08:15 τοπική ώρα (09:15 ώρα Ελλάδος), ενώ μια άλλη αίθουσα παρέμεινε κλειστή.

Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου ανέβαζαν στο Twitter φωτογραφίες που έδειχναν επιβάτες να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από τον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων και των αφίξεων.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Σχετικές ειδήσεις