ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Aξιωματικός της Ρωσίας σκοτώθηκε κοντά στην Παλμύρα

Συρία: Aξιωματικός της Ρωσίας σκοτώθηκε κοντά στην Παλμύρα

Ο αξιωματικός των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε αποστολή κατάδειξης στόχων για τα ρωσικά αεροσκάφη που έπλητταν θέσεις «τρομοκρατών»

Ένας αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κοντά στην Παλμύρα της Συρίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Interfax και Sputnik επικαλούμενα ρωσική στρατιωτική πηγή στη Συρία.

Ο αξιωματικός των ρωσικών ΕΔ σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε αποστολή κατάδειξης στόχων για τα ρωσικά αεροσκάφη που έπλητταν θέσεις «τρομοκρατών», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας.

«Ο αξιωματικός εκτελούσε μια αποστολή κοντά στην Παλμύρα επί μία εβδομάδα, καταδεικνύοντας εγκαταστάσεις κλειδιά του ΙΚ και κατευθύνοντας τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές», είπε ο εκπρόσωπος στο Σπούτνικ και πρόσθεσε πως περικυκλώθηκε από τους τζιχαντιστές και έπεσε «ηρωικά».

Ρωσικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 146 επιδρομές στην περιοχή της Παλμύρας από την 20ή ως την 23η Μαρτίου, στις οποίες εξοντώθηκαν πάνω από 320 τρομοκράτες. Τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν 41 εξόδους στην περιοχή της Παλμύρας και έπληξαν 146 θέσεις των τρομοκρατών, μετέδωσε εξάλλου το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, είπε εξάλλου μια πηγή στη Δαμασκό μιλώντας στο TASS, έχουν ανακαταλάβει μεγάλο μέρος της περιοχής της Παλμύρας και προσπαθούν πλέον να ανακαταλάβουν «το τελευταίο οχυρό» του ΙΚ.

Σχετικές ειδήσεις