ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν τη συντριβή

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν τη συντριβή

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο με τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου του μοιραίου Boeing 737 της FlyDubai δόθηκε στη δημοσιότητα από ρωσικό κανάλι.

Συγκεκριμένα το κανάλι Rossiya-1 έχει στην κατοχή του την καταγραφή των συνομιλιών το τελευταίο λεπτό της μοιραίας πτήσης.

Στο ηχητικό ακούγεται ο Κύπριος πιλότος της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στη Ρωσία, αφήνοντας πίσω 62 ανθρώπους νεκρούς να μιλά με τον συγκυβερνήτη του, αλλά και να απευθύνεται στους επιβάτες.

«Μην ανησυχείς», ακούγεται να λέει επανειλημμένα ο πιλότος, πριν ακουστεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να λέει «Μην το κάνεις αυτό!». Η τελευταία φράση του που έχει καταγραφεί είναι «Σήκωσέ το».

Στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα της βουτιάς του αεροσκάφους, το μόνο που ακούγεται είναι «απάνθρωπες κραυγές», σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού καναλιού.

Εμπειρογνώμονες που προσκλήθηκαν στο στούντιο του ρωσικού καναλιού εκτίμησαν -ακούγοντας το υλικό- πως η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και όχι στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς μετά την απενεργοποίηση του αυτόματου πιλότου πιθανότατα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ένα πτερύγιο της ουράς, «αποκλείοντας» κατ' αυτό τον τρόπο τον έλεγχο του αεροσκάφους από τον πίνακα ελέγχου.

Σχετικές ειδήσεις