ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Δημοσιογράφος ο τζιχαντιστής με το καπέλο

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Δημοσιογράφος ο τζιχαντιστής με το καπέλο

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στον δημοσιογράφο Φεϊσάλ Σεφού - Πιστεύεται ότι είναι ο «βομβιστής με το καπέλο» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Τον τρίτο δράστη που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την περασμένη Τρίτη φέρεται ότι ταυτοποίησαν οι βελγικές Αρχές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Soir».

Οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, την πληροφορία της εφημερίδας ότι ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι δημοσιογράφος.

Το γραφείο του Βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον Φεισάλ Σεφού, κάτοικο Βρυξελλών, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και συγκεκριμένα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, ως τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Φεϊσάλ Σεφού φέρεται να είναι ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

cefou

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Επίσης οι βέλγικες Αρχές διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο. Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.

Οι Αρχές ζητούν να αναβληθεί η «πορεία ενάντια στο φόβο»

Οι βελγικές αρχές κάλεσαν τον λαό να μην λάβει μέρος για λόγους ασφαλείας στην «πορεία ενάντια στο φόβο» την Κυριακή (27/03) στις Βρυξέλλες.

«Δεδομένου ότι διατηρείται πλέον το επίπεδο απειλής 3, δεδομένου ότι διεξάγονται έρευνες και δεδομένης της κινητοποίησης και της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή καλούμε τους πολίτες να μην διαδηλώσουν αύριο», δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγέρ, ζητώντας «η διαδήλωση να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες».

Παραδοχή-σοκ της ΕΕ: Κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικό σταθμό στα επόμενα πέντε χρόνια

Την ίδια ώρα, σοκ έχει προκαλέσει η παραδοχή από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως «η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν παρέλθουν πέντε χρόνια», ενώ η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

Σχετικές ειδήσεις