ΚΟΣΜΟΣ

Νέο φρικιαστικό βίντεο του ISIS: Οι Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν

Νέο φρικιαστικό βίντεο του ISIS: Οι Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν

Με νέο αιματοκύλισμα απειλούν την Ευρώπη τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω ενός ανατριχιαστικού βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Ταυτόχρονα στο νέο βίντεο αναλαμβάνονται και οι ευθύνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Απειλές και εκτελέσεις από Βέλγο τζιχαντιστή: «Η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας»

Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ένας Βέλγος τζιχαντιστής ονόματι Hicham Chaib ο οποίος φαίνεται πως έχει υψηλό βαθμός στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο ξένος Τύπος αναφέρει πως ο Βέλγος τζιχαντιστής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS και επικεφαλής της «θρησκευτικής αστυνομικής δύναμης» των τρομοκρατών, ενώ έχει πάρει μέρος σε αποκεφαλισμούς και φριχτά βασανιστήρια στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

belgos 2

Στο φρικιαστικό βίντεο ο Hicham Chaib ακούγεται να λέει πως τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες ήταν μόνο μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν, ενώ στη συνέχεια εκτελεί έναν όμηρο που είναι στα γόνατα λέγοντας «η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας».

Στη συνέχεια του νέου βίντεο μιλάει στα ολλανδικά και αναφέρει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους του Βελγίου, προς τη βελγική κυβέρνηση, προς την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τη συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού κράτους. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με τα F-16, θα σας σκοτώνουμε».

Συνεχίζει και λέει πως κανείς δεν έβαλε μυαλό από όσα έγιναν στο Παρίσι και πώς οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι αυτά που σπείρατε με τα ίδια σας τα χέρια.

belgos 3

Ο Chaib εντάχθηκε στο ISIS τον Μάρτιο του 2013 ωστόσο ο χαρακτήρας του και οι πρακτικές του τον έκαναν πολύ γρήγορα να ανελιχθεί μέσα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η βάση του είναι η Ράκα και έχει συμμετάσχει σε πολλά βίντεο αρρωστημένης προπαγάνδας και αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους τζιχαντιστές.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Σύλληψη Αλγερινού που πλαστογράφησε έγγραφα για τους τζιχαντιστές των Βρυξελλών

Νωρίτερα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν Αλγερινό υπήκοο σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι παρήγαγε πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με τις πρόσφατες πολυαίμακτες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, όπως μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Τζαμάλ Εντίν Ουάλι, 40 ετών, συνελήφθη από μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας, της DIGOS, στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24 και άλλα ιταλικά ΜΜΕ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Γενικών Ερευνών και Ειδικών Επιχειρήσεων (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali, DIGOS) για σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε βάρος του Ουάλι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές διότι παρήγαγε και προμήθευσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση.

Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο που έγινε σε ένα διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα στα οποία ήταν χαρτιά και φωτογραφίες κάποιων από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου και στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όπως και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν, κατά τα ιταλικά ΜΜΕ.

Κατά τα δημοσιεύματα η ιταλική αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη τις βελγικές αρχές για τη σύλληψη και ο Αλγερινός υπήκοος αναμένεται πως πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Δημοσιογράφος ο τζιχαντιστής με το καπέλο

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στον δημοσιογράφο Φεϊσάλ Σεφού - Πιστεύεται ότι είναι ο «βομβιστής με το καπέλο» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Τον τρίτο δράστη που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την περασμένη Τρίτη φέρεται ότι ταυτοποίησαν οι βελγικές Αρχές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Soir».

Οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, την πληροφορία της εφημερίδας ότι ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι δημοσιογράφος.

Το γραφείο του Βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον Φεισάλ Σεφού, κάτοικο Βρυξελλών, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και συγκεκριμένα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, ως τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Φεϊσάλ Σεφού φέρεται να είναι ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

cefou

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Επίσης οι βέλγικες Αρχές διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο. Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.

Οι Αρχές ζητούν να αναβληθεί η «πορεία ενάντια στο φόβο»

Οι βελγικές αρχές κάλεσαν τον λαό να μην λάβει μέρος για λόγους ασφαλείας στην «πορεία ενάντια στο φόβο» την Κυριακή (27/03) στις Βρυξέλλες.

«Δεδομένου ότι διατηρείται πλέον το επίπεδο απειλής 3, δεδομένου ότι διεξάγονται έρευνες και δεδομένης της κινητοποίησης και της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή καλούμε τους πολίτες να μην διαδηλώσουν αύριο», δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγέρ, ζητώντας «η διαδήλωση να αναβληθεί για μερικές εβδομάδες».

Παραδοχή-σοκ της ΕΕ: Κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικό σταθμό στα επόμενα πέντε χρόνια

Την ίδια ώρα, σοκ έχει προκαλέσει η παραδοχή από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως «η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν παρέλθουν πέντε χρόνια», ενώ η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

Σχετικές ειδήσεις