ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Παραιτήσεις μετά από διάρρηξη στην υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος

Κροατία: Παραιτήσεις μετά από διάρρηξη στην υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος

Ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας της Κροατίας και άλλοι τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί παραιτήθηκαν την Τρίτη (6/4) μετά την αποκάλυψη ότι περίπου 400.000 ευρώ, σε μετρητά και χρυσό, κλάπηκαν από την έδρα της μονάδας καταπολέμησης του... οργανωμένου εγκλήματος.

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι διαρρήκτες μπήκαν στο γραφείο του αρχηγού της μονάδας τη νύχτα της Κυριακής και έκλεψαν 280.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσού, καθώς και διάφορα απόρρητα έγγραφα από ένα χρηματοκιβώτιο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη διάρρηξη, όχι όμως και το ποια ακριβώς ήταν η λεία των δραστών. Τα μετρητά και ο χρυσός πιστεύεται ότι είχαν κατασχεθεί από εγκληματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βλάχο Όρεπιτς είπε σήμερα ότι ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Βλάντο Ντόμινιτς και άλλοι τρεις αξιωματικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο αρχηγός της μονάδας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, ο Ζέλικο Ντόλατσκι, ενδέχεται να τιμωρηθεί πειθαρχικά.

"Συνέβη κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει, που δείχνει ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και επομένως πρέπει να αναδιοργανωθούμε", είπε ο Όρεπιτς.

Σχετικές ειδήσεις