ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Μαζική διαδήλωση κατά της λιτότητας και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον (pics)

Λονδίνο: Μαζική διαδήλωση κατά της λιτότητας και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον (pics)

Πολλοί διαδηλωτές δεν δίστασαν να καταγγείλουν τον πρωθυπουργό για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τη διαρροή των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά»

Πάνω από 100.000 άνθρωποι, διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε περίπου δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τσις 23 Ιουνίου με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μια περίοδο που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο Brexit, τόσο για τη χώρα όσο και για τον κόσμο.

az

Η πορεία, στην οποία μετείχαν μέλη της αντιπολίτευσης, ακτιβιστές διαφόρων κινημάτων και συνδικαλιστές, ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λονδίνου νωρίς το απόγευμα για να καταλήξει στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ.

Κρατώντας πλακάτ με τη φράση «Πρέπει να φύγει» οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις περικοπές στα προνοιακά επιδόμα και γενικότερα την πολιτική λιτότητας που ακολουθούν από το 2010 ο Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Πολλοί διαδηλωτές δεν δίστασαν να καταγγείλουν τον πρωθυπουργό για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τη διαρροή των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» και αφορούσαν τη συμμετοχή του σε μια εξωχώρια εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις