ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στο Χαλέπι - Νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμό νοσοκομείου (video)

Ανείπωτη τραγωδία στο Χαλέπι - Νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμό νοσοκομείου (video)

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό από οργανώσεις ανταρτών ενός νοσοκομείου που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό των έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA - Συνολικά 19 νεκροί (ανάμεσά τους τρία παιδιά) και80 τραυματίες από βομβαρδισμό των ανταρτών σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Οβίδες ερρίφθησαν από τους αντάρτες εναντίον του νοσοκομείου αλ-Ντάμπιτ, στη συνοικία Μοχαφαζά, στο κέντρο του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό», μετέδωσε το πρακτορείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 19 άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα (3/5), ενώ άλλα 80 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου.

Το Παρατηρητήριο, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών πληροφόρησης σε όλη τη Συρία, διευκρίνισε μάλιστα ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες ανταρτών εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν, με πυραύλους, μη στρατιωτικές θέσεις όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους.

Ο στρατός έδωσε «την κατάλληλη απάντηση εκεί απ΄όπου εκτοξεύθηκαν τα πυρά», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού, η οποία κατηγορεί οργανώσεις (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα) ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις