ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Δείτε την πρώτη γυναίκα στον κόσμο που ανέβηκε για έβδομη φορά στο Έβερεστ! (pic)

Νεπάλ: Δείτε την πρώτη γυναίκα στον κόσμο που ανέβηκε για έβδομη φορά στο Έβερεστ! (pic)

Δέκα χρόνια μετά την απόφασή της να σταματήσει την ορειβασία, η Λάκπα Σέρπα επανήλθε

Η 43χρονη Λάκπα Σέρπα, από το Νεπάλ, η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που είχε αναρριχηθεί έξι φορές στο Έβερεστ, έσπασε το δικό της ρεκόρ την Παρασκευή (20/05) αφού ανέβηκε και πάλι στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, μολονότι είχε εγκαταλείψει την ορειβασία εδώ και μια δεκαετία.

Η 43χρονη, κόρη ενός κτηνοτρόφου γιακ, εργαζόταν ως αχθοφόρος και βοηθούσε στην κουζίνα σε ορειβατικές αποστολές μέχρι που αποφάσισε να δοκιμάσει και η ίδια τις αντοχές της στην ορειβασία, με απόλυτη επιτυχία. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στο Έβερεστ αυτή η μητέρα τριών παιδιών ήταν το 2006.

Δέκα χρόνια μετά την απόφασή της να σταματήσει την ορειβασία, η Λάκπα Σέρπα επανήλθε. «Έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ στις 5 το πρωί σήμερα, για έβδομη φορά», ανακοίνωσε η Σβετλάνα Νουτζούμ, η μάνατζερ του ορειβατικού-ταξιδιωτικού γραφείου που οργάνωσε την αποστολή.

Στις αρχές Μαρτίου η Λάκπα Σέρπα είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να ανέβει δύο φορές στο Έβερεστ μέσα στην ίδια σεζόν. Η Νουτζούμ δεν ήταν πάντως σε θέση να επιβεβαιώσει αν η 43χρονη Νεπαλέζα θα επιχειρήσει μια δεύτερη αναρρίχηση πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στα Ιμαλάια. «Η ομάδα έχει ξεκινήσει την κατάβαση και δεν είμαι σίγουρη ότι θα επιχειρήσει ξανά αυτή τη σεζόν», σημείωσε.

Η Λάκπα Σέρπα ανέβηκε στην κορυφή από την πλευρά του Θιβέτ, ενώ οι περισσότεροι ορειβάτες επιχειρούν την ανάβαση ξεκινώντας από την κατασκήνωση βάσης του Νεπάλ, προτιμούν δηλαδή την ευκολότερη διαδρομή. Η 43χρονη είχε πει ότι ο στόχος της είναι οι 21 αναβάσεις στο Έβερεστ, το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει ένας άνδρας, ο συμπατριώτης της Άπα Σέρπα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις