ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα ο Πούτιν στις 27 και 28 Μαΐου – Ποιους θα συναντήσει

Στην Ελλάδα ο Πούτιν στις 27 και 28 Μαΐου – Ποιους θα συναντήσει

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 27 έως τις 28 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (23/5) το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη «θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν σε βασικά ζητήματα των διμερών εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών αλληλεπιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής κοινών έργων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών», διευκρινίζει η ρωσική υπηρεσία τύπου.

«Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία στο πλαίσιο του αμοιβαίου εορτασμού του ρωσικού κι ελληνικού πολιτισμού το 2016, καθώς φέτος συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος της Ελλάδας».

«Ο Πούτιν και οι Έλληνες ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφούν μια σειρά από διμερείς συμφωνίες».

Παράλληλα, ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει επίσης στους εορτασμούς στο Άγιο Όρος.

«Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφθώ το όρος Άθως και να παραμείνω εκεί έως τις 29 Μαΐου, εορτάζοντας με τους κατοίκους του Αγίου Όρους και πολυάριθμους προσκυνητές τη χιλετηρίδα από την πρώτη αναφορά σε ένα ρωσικό μοναστήρι στο όρος Άθως», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις