ΚΟΣΜΟΣ

Ληστές εισέβαλαν σε φαστ φουντ κι έπεσαν πάνω στις Ειδικές Δυνάμεις!

Ληστές εισέβαλαν σε φαστ φουντ κι έπεσαν πάνω στις Ειδικές Δυνάμεις!

Οι επίδοξοι ληστές νοσηλεύονται και θα οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες για «ένοπλη ληστεία» και «βιαιοπραγίες», διευκρίνισε ο εισαγγελέας

Άτυχοι φαίνεται ότι στάθηκαν δύο επίδοξοι ληστές σε ένα φαστ φουντ στην ανατολική Γαλλία, καθώς για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω σε στελέχη των ειδικών δυνάμεων που φορούσαν πολιτικά και κάθονταν σε ένα από τα τραπέζια.

Οπλισμένοι με μια κυνηγετική καραμπίνα, οι δύο άνδρες εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο στο Εκόλ Βαλεντέν. Ο ένας εξ αυτών έριξε μια προειδοποιητική βολή στον αέρα και άρχισε να απειλεί τους θαμώνες, ενώ ο συνεργός του έσπευσε προς τα ταμεία για να αρπάξει τα χρήματα.

Αυτό που δεν υπολόγισαν ήταν ότι μεταξύ των πελατών θα βρίσκονταν 11 στελέχη της ομάδας επέμβασης της γαλλικής στρατοχωροφυλακής (GIGN), μια επίλεκτη μονάδα που αποτελείται από σκληρά εκπαιδευμένους κι έμπειρους στρατιωτικούς η οποία έχει συσταθεί ιδίως για την αντιμετώπιση ομηριών.

Προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να θέσουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους πελάτες, οι στρατιωτικοί περίμεναν ώστε να επέμβουν τη στιγμή που οι ληστές θα άρπαζαν τη λεία τους και θα ετοιμάζονταν να φύγουν, διευκρίνισε ο εισαγγελέας του Μπεσανσόν, Εντουίζ Ρου Μοριζό.

Τον πρώτο άνδρα, ο οποίος είχε στην κατοχή του τη λεία, τον συνέλαβαν καθώς όρμησαν κατά πάνω του την ώρα της διαφυγής του. Ο δεύτερος συνελήφθη αφού τραυματίστηκε από μια σφαίρα των στρατιωτικών στην κοιλιακή χώρα.

Σχετικές ειδήσεις