ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση στην Τουρκία: Χάος τη στιγμή της έκρηξης (video)

Βομβιστική επίθεση στην Τουρκία: Χάος τη στιγμή της έκρηξης (video)

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είναι πολλοί οι τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο νεκρούς αστυνομικούς.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την είσοδο της έδρας της αστυνομίας στην πόλη Μίντγιατ της επαρχίας Μάρντιν και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή που αποδίδει την επίθεση στους κούρδους αντάρτες.

Πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας που υπέστη σημαντικές ζημιές όπως και τα παρακείμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Η επίθεση σημειώνεται την επομένη της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι αστυνομικοί και τραυματίστηκαν 36. Τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκαν από απόσταση κατά τη διέλευση ενός λεωφορείου της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την χθεσινή επίθεση, που ήταν η τέταρτη στην Κωνσταντινούπολη φέτος, ωστόσο κούρδοι μαχητές πραγματοποιούν σε τακτική βάση επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο: