ΚΟΣΜΟΣ

«Ναυμαχία» στον Τάμεση για το Brexit (photos&videos)

«Ναυμαχία» στον Τάμεση για το Brexit (photos&videos)

«Ναυμαχία» στον Τάμεση ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit πραγματοποίησαν την Τετάρτη (15/06) ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο ροκ σταρ Σερ Μπομπ Γκέντολφ.

Απίστευτες σκηνές στην «καρδιά» του Λονδίνου - Τα πλοιάρια του υποστηρικτή του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ «συγκρούστηκαν» με τον στόλο του Μπομπ Γκέλντοφ που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στον Τάμεση του Λονδίνου ενόψει... Brexit. Στη «ναυμαχία» πήραν μέρος ο υποστηρικτής του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ και ο μουσικός Μπομπ Γκέλντοφ που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

cvb6

Η ιδιαίτερη «ναυμαχία» σημειώθηκε όταν το σκάφος του Φάρατζ «συγκρούστηκε» με το σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο μουσικός. Στο «θερμό» επεισόδιο κάτω από το σύμβουλο του Λονδίνου Tower Bridge, όμως, συμμετείχαν και αλιευτικά μέσα που ακολουθούσαν το σκάφος του Φάρατζ και έφεραν πανό υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ενώ από την άλλη πλευρά στα πλοιάρια του Γκέλντοφ οι υποστηρικτές του Remain φώναζαν συνθήματα όπως «In With The In Crowd».

cvb8

Ο Μπομπ Γκέντολφ φώναξε στον Φάρατζ ότι «δεν είναι φίλος των ψαράδων», ενώ τον αποκάλεσε «απάτη».

«Να σου πω μερικά στοιχεία για το ψάρεμα. Πρώτον, η Βρετανία βγάζει περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη από το ψάρεμα. Δεύτερον, η Βρετανία έχει τις δεύτερες μεγαλύτερες ποσοστώσεις στην Ευρώπη για το ψάρεμα μετά τη Δανία. Τρίτον, η Βρετανία είναι τρίτη σε μέγεθος εκφορτώσεων. Τέταρτον, δεν είσαι φίλος του ψαρά. Ήσουν μέλος της Επιτροπής Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετείχες σε μία από τις 43 συνεδριάσεις» είπε ο Γκέντολφ, χρησιμοποιώντας μικροφωνική εγκατάσταση.

naumaxia5

Ο Φάρατζ απάντησε στον Γκέντολφ ότι η διαμαρτυρία του είναι «αηδιαστική.... ντροπιαστική» και ότι ο ίδιος θέλει η Βρετανία να αποκτήσει τα δικαιώματα στην αλιεία της.

«Αυτές είναι κοινότητες που έχουν καταστραφεί. Είναι κοινότητες που κανένας δεν έχει ακούσει εδώ και χρόνια. Είναι σήμερα εδώ, έχουν θυσιάσει -κάποιοι από αυτούς- αρκετές ημέρες της εργασιακής τους εβδομάδας για να έρθουν και να διαμαρτυρηθούν» σημείωσε ο Φάρατζ.

«Το να βλέπουν πολυ-εκατομμυριούχους να τους κοροϊδεύουν είναι ντροπιαστικό θέαμα» σημείωσε.

Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες για μικροσυμπλοκές και η αστυνομία εκλήθη να κρατήσει τους δύο στολίσκους σε απόσταση.

Σχετικές ειδήσεις