ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε το λιμάνι του Καλαί λόγω μεταναστών που κολυμπούσαν προς τις αποβάθρες

Έκλεισε το λιμάνι του Καλαί λόγω μεταναστών που κολυμπούσαν προς τις αποβάθρες

Το λιμάνι έκλεισε προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες

Η κυκλοφορία στο λιμάνι του Καλαί στη βόρεια Γαλλία διακόπηκε πλήρως για περίπου μιάμιση ώρα τη νύχτα της Παρασκευής (17/06) προς Σάββατο καθώς μετανάστες κολύμπησαν προς τις αποβάθρες, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Λίγο μετά τις 02:00 (03.00 ώρα Ελλάδας), μετανάστες θεάθηκαν να κολυμπούν στο λιμάνι του Καλέ με προορισμό τις αποβάθρες αναχωρήσεων των οχηματαγωγών που πραγματοποιούν δρομολόγια για το Ντόβερ της Αγγλίας, δήλωσε ένας από τους διασώστες ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες.

Μια σημαντική δύναμη άρχισε να κάνει έρευνες με ένα σκάφος περιπολίας του λιμανιού, διασώστες στη θάλασσα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού σκάφος των τελωνείων, αλλά και αλιευτικά.

Τελικά ένας μετανάστης κατάφερε να φτάσει στην αποβάθρα και ένας άλλος περισυνελέγη από ένα σκάφος διάσωσης, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο πρόσωπα παραδόθηκαν στους διασώστες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σχεδόν 4.000 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Σουδανοί, ζουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον επονομαζόμενο «Ζούγκλα», σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού κράτους που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου. Ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στους 5.000 ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις