ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Συνυπεύθυνοι» οι φανς των Radiohead που δέχθηκαν επίθεση ισλαμιστών

Ερντογάν: «Συνυπεύθυνοι» οι φανς των Radiohead που δέχθηκαν επίθεση ισλαμιστών

Με αφορμή την επίθεση στο δισκοπωλείο ο αντιπολιτευόμενος Τύπος έκανε λόγο για άνοδο του ισλαμισμού και της αδιαλλαξίας των συντηρητικών κύκλων απέναντι στον διαφορετικό τόπο ζωής στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε την επίθεση εξτρεμιστών σε δισκοπωλείο της Κωνσταντινούπολης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «λάθος» το γεγονός ότι τα θύματα κατανάλωναν αλκοόλ κατά την περίοδο του Ραμαζανιού.

«Και οι δύο πλευρές ευθύνονται στην υπόθεση αυτή», φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan. «Είναι λάθος να επιδίδεσαι σε τέτοιες δραστηριότητες μέχρι έξω στο δρόμο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπως είναι και λάθος να επεμβαίνεις με ωμή βία», συνέχισε ο πρόεδρος.

Πολλοί θαυμαστές του Βρετανικού ροκ συγκροτήματος Radiohead είχαν συγκεντρωθεί για να πιουν ένα ποτό στο δισκοπωλείο Velvet IndieGround και να ακούσουν τον νέο δίσκο «A Moon Shaped Pool» όταν δέχτηκαν επίθεση από περίπου 20 άνδρες που τους κατηγορούσαν αφενός για τον θόρυβο που έκαναν και αφετέρου επειδή κατανάλωναν αλκοόλ. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Σχετικές ειδήσεις