ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Σομαλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Τουλάχιστον 18 πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν βόμβα τοποθετημένη σε δρόμο εξερράγη στην πόλη Λαφόλ της Σομαλίας, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, κατά τη διέλευση ενός μικρού λεωφορείου γεμάτου από κόσμο, το οποίο και ανατινάχθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης. Οι σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ έχουν εξαπολύσει πολλές φορές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών σε όλη τη χώρα κατά το παρελθόν. Η οργάνωση θέλει να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση.

«Και οι 18 άνθρωποι που επέβαιναν στο μίνι λεωφορείο σκοτώθηκαν και απανθρακώθηκαν. Μια βόμβα εξερράγη κατά μήκος του δρόμου», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπιντκαντίρ, αξιωματικός της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης.

Ο Νουρ Άχμεντ, ο οποίος οδηγούσε στον ίδιο δρόμο, είπε το μικρό λεωφορείο βρισκόταν πίσω από όχημα που μετέφερε στρατιώτες.

Ένα κρατικό φορτηγό γεμάτο από στρατιώτες πίσω από το οποίο βρισκόταν το λεωφορείο τον προσπέρασε με μεγάλη ταχύτητα, πριν αυτός ακούσει μια δυνατή έκρηξη, δήλωσε ο Άχμεντ. «Το κρατικό όχημα ήταν πιθανόν ο στόχος που τελικά δεν επλήγη διόλου», είπε.

Σχετικές ειδήσεις