ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit (pics)

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit (pics)

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές ήταν νεαρής ηλικίας, ενώ κρατούσαν σημαίες της ΕΕ, αλλά και συνθήματα όπως «Είμαι με την ΕΕ».

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (02/07) στο κεντρικό Λονδίνο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το αποτέλεσμα του Brexit προκάλεσε πολιτική αβεβαιότητα στο Λονδίνο, ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές ήταν νεαρής ηλικίας και φώναζαν: «Τι θέλουμε να κάνουμε;», «Να παραμείνουμε στην ΕΕ», καθώς κατευθύνονταν στην περιοχή του Ουέστμινστερ.

«Αποδέχομαι το αποτέλεσμα, αλλά είμαι εδώ για να δείξω ότι δε θα το αποδεχτούμε εύκολα», δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής.

Το πλήθος τραγουδούσε το «Hey Jude» των Beatles μετασκευασμένο σε «EU» , το «Never gonna give EU up» (κατά το Νever gonna give you up, Rick Astley) ή τον Υμνο της Χαράς του Μπετόβεν, που είναι ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Χάιντ Παρκ για να κατευθυνθούν προς το κτήριο του κοινοβουλίου στην «πορεία για την Ευρώπη» που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το #MarchforEurope.

«Οι άνθρωποι επηρεάστηκαν, ήταν κακά ενημερωμένοι και ξέρετε το χειρότερο; Ολο αυτό οργανώθηκε για το κοινοβούλιο, από ένα μέρος των συντηρητικών, όχι για το καλό του βρετανικού λαού!», λέει οργισμένη η 47χρονη Τζούλι Χίθκοτ, που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις