ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία θρηνεί για τους νεκρούς της στη Ντάκα: «Οι αξίες μας, πιο ισχυρές από τους τρομοκράτες»

Η Ιταλία θρηνεί για τους νεκρούς της στη Ντάκα: «Οι αξίες μας, πιο ισχυρές από τους τρομοκράτες»

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου, έως τώρα, αγνοείται.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζεντιλόνι.

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι οι αξίες μας είναι πιο ισχυρές από τους τρομοκράτες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε σύντομο τηλεοπτικό μήνυμά του, στο οποίο αναφέρθηκε στην επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Μπανγκλαντές.

«Ενώπιον της πολλοστής τραγωδίας που προκάλεσε ο ισλαμικός εξτρεμισμός η Ιταλία στέλνει ένα μήνυμα πόνου και συμπάσχει με τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά θέλει να στείλει και ένα μήνυμα μεγάλης δύναμης και αποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

«Η χώρα μας δεν οπισθοχωρεί ενώπιον όσων θέλουν να τσακίσουν την καθημερινή ζωή μας», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. «Πρέπει να απαντήσουμε υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, οι οποίες είναι ισχυρότερες από τις φοβικές εμμονές των τρομοκρατών» ολοκλήρωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Δείτε εδώ το χρονικό της επίθεσης στο Μπανγκλαντές.

Σχετικές ειδήσεις