ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» μεγατόνων: Απαγορεύουν το πορνό στο διαδίκτυο! (video)

«Βόμβα» μεγατόνων: Απαγορεύουν το πορνό στο διαδίκτυο! (video)

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της επιβολής αυστηρών περιορισμών στη διαδικτυακή πορνογραφία για τους λάτρεις της ατομικής… προπόνησης και όχι μόνο!

Οι ιστοσελίδες με περιεχόμενο για ενήλικους θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν το νέο νόμο από το 2017, ωστόσο εσείς δεν είναι ανάγκη να ιδρώνετε (από τώρα) αν δεν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε στα πορνογραφικά sites να εφαρμόσουν αυστηρό έλεγχο ηλικίας των χρηστών, στο πλαίσιο ενός νομοσχεδίου Ψηφιακής Οικονομίας που πέρασε από τη Βουλή, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιώσει πώς αυτός θα υλοποιηθεί ακριβώς.

Τα sites κινδυνεύουν μάλιστα με τσουχτερά πρόστιμα ύψους μέχρι και 250.000 λιρών αν δεν συμμορφωθούν.

Σκοπός είναι να μπει… χειρόφρενο στην οποιαδήποτε πρόσβαση ανηλίκων σε πορνό περιεχόμενο, ωστόσο στο νομοσχέδιο αντιτάσσονται οι υποστηρικτές της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Μπορεί ο σκοπός να είναι άξιος προσπάθειας, ωστόσο ο νόμος αυτός πρέπει να υπερκεράσει πολλά εμπόδια που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη έκφραση και την προστασία τόσο των προσωπικών δεδομένων, όσο και της ιδιωτικής ζωής. Πρέπει να αποφευχθεί το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων», υποστηρίζουν.

«Το να ρωτάμε απλά κάποιον αν είναι 18, δεν είναι αρκετό. Ένα μεγάλο παιδί μπορεί εύκολα να δώσει τις πληροφορίες που του ζητούν και να έχει πρόσβαση σε ακατάλληλο υλικό. Η πρόκληση είναι μεγάλη και καθόλου εύκολη», ανέφερε στην Express.co.uk ο ειδικός σε θέματα «εξακρίβωσης στοιχείων ταυτότητας», Karyn Bright.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει πέρυσι, η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι η εξακρίβωση θα γινόταν μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, του συστήματος Υγείας ή του υπουργείου Εργασίας.

Κάτι που φυσικά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και νομικά κωλύματα περί λογοκρισίας, όπως επίσης και ο αμφιλεγόμενος νόμος που απαιτεί από όλους τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο να κρατούν πλήρες ιστορικό περιήγησης των πελατών τους για ένα χρόνο...

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, τέλος, και προτάσεις για ποινές φυλάκισης 10 ετών σε όσους κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις