ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ταϊβάν: Προετοιμάζονται για την επέλαση σούπερ τυφώνα

Συναγερμός στην Ταϊβάν: Προετοιμάζονται για την επέλαση σούπερ τυφώνα

Λόγω του τυφώνα αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές σε όλη την Ταϊβάν.

Οι αρχές της Ταϊβάν ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις, έκλεισαν σχολεία, ενώ ήδη έχουν απομακρύνει χιλιάδες τουρίστες από θέρετρα, καθώς πλησιάζει ο σούπερ τυφώνας Νεπαρτάκ.

Ο πρώτος αυτός τυφώνας της εποχής που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 245 χλμ. την ώρα κατευθύνεται προς την ανατολική κομητεία Χουαλιέν, όπου αναμένεται αύριο Παρασκευή (08/07), ανακοίνωσε η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν.

Περισσότεροι από 35.000 στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην εκκένωση περιοχών και σε διανομές τροφίμων που ενδέχεται να χρειαστεί να γίνουν, ενώ ήδη έχουν ανοίξει 90 κέντρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Την ίδια ώρα η πλειονότητα των εσωτερικών πτήσεων έχει ακυρωθεί, σύμφωνα με τις αεροπορικές αρχές. Επίσης από τα μέτρα που λαμβάνονται θα επηρεαστούν σχεδόν 60 διεθνείς πτήσεις.

Χιλιάδες επισκέπτες έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα δύο πολύ τουριστικά νησιά Γκριν και Όρχιντ, που βρίσκονται ανοιχτά της επαρχίας Ταϊτούνγκ, στην νοτιοανατολική Ταϊβάν. Στα νησιά αυτά έχουν επίσης κλείσει όλα τα σχολεία και οι υπηρεσίες.

Σχετικές ειδήσεις