ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία προς τουρίστες στην Ελλάδα: Προσοχή στους επικίνδυνους Έλληνες οδηγούς

Αυστραλία προς τουρίστες στην Ελλάδα: Προσοχή στους επικίνδυνους Έλληνες οδηγούς

Η Αυστραλία ανανέωσε την οδηγία για όσους Αυστραλούς υπηκόους που θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα. Η οδηγία αναφέρεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών και Προστασίας Συνόρων, η οδήγηση θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη αφού ο τρόπος οδήγησης στην Ελλάδα είναι επιθετικός και η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι κακή. Σε μεγάλες διασταυρώσεις, αν και υπάρχει παρουσία τροχονόμων, τα φανάρια συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε οδηγούς και πεζούς. Έτσι, τα δυστυχήματα με θύματα πεζούς είναι συχνά.

Η οδηγία συμβουλεύει τους Αυστραλούς να ελέγχουν και τις δύο οδικές κατευθύνσεις προτού περάσουν κάποια διασταύρωση. Επίσης, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι οδηγοί σταματούν σε διαβάσεις πεζών. Συμβουλεύει τους πεζούς να περπατούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν να αντικρίζουν τα οχήματα που πλησιάζουν.

Οι Aυστραλοί ταξιδιώτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία όπως είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λέρος και η Κως, καθ' ότι υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί μεταναστών και οι μετακινήσεις των επισκεπτών ίσως είναι δύσκολες.

Επίσης, η οδηγία αναφέρεται και στην Αθήνα και τα πεζοδρόμιά της τα οποία είναι στενά και συχνά αντικείμενα εμποδίζουν την ομαλή διέλευση, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις