ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Αιματηρή ομηρία σε εκκλησία της Νορμανδίας – Ένοπλοι έσφαξαν ιερά (LIVE εικόνα)

Επίθεση Γαλλία: Αιματηρή ομηρία σε εκκλησία της Νορμανδίας – Ένοπλοι έσφαξαν ιερά (LIVE εικόνα)

Δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλαν κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας καισυνέλαβαν ομήρους σε καθολική εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, κοντά στη Ρουέν, λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Οι δράστες της επίθεσης, με μουσουλμανική αμφίεση, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας στις 10:45 (τοπική ώρα) καθώς έβγαιναν από την εκκλησία έπειτα από περίπου 40 λεπτά ομηρίας. Τουλάχιστον ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

Πέντε τουλάχιστον άνθρωποι, -ένας παπάς, δύο καλόγριες και πιστοί- συνελήφθησαν από ενόπλους στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (Saint-Etienne-du-Rouvray), σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Νεκρός φέρεται να είναι ο ιερέας, Jacques Hamel, 86 ετών,του οποίου οι δράστες έκοψαν με μαχαίρι την καρωτίδα, όπως αναφέρει το RussiaToday.

Νωρίτερα, μονάδες της αντιτρομοκρατικής μαζί με πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και περικύκλωσαν το χώρο γύρω από την εκκλησία, ενώ σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RTL, εκτός από τον νεκρό ιερέα υπάρχουν τρεις τραυματίες, εκ των οποίων η υγεία του ενός βρίσκεται σε κρίσμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη Le Point, κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δράστες φώναζαν “Daesh” (το αραβικό ακρωνύμιο για την τρομοκρατική οργάνωση ISIS), πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Δύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) διέπραξαν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:

Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται στον τόπο της επίθεσης.

Περισσότερα σε λίγο...

france rouen hostage

Σχετικές ειδήσεις