ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χιλιάδες στρατιώτες περικύκλωσαν τη βάση του Ιντσιρλίκ – Φόβοι για νέο πραξικόπημα (Pics)

Τουρκία: Χιλιάδες στρατιώτες περικύκλωσαν τη βάση του Ιντσιρλίκ – Φόβοι για νέο πραξικόπημα (Pics)

Περίπου 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί σε βαρέα οχήματα περικύκλωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, η οποία έως πριν την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος χρησιμοποιείτο από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα Άδανα, μία κίνηση την οποία σε tweet o αρμόδιος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ, αποκάλεσε «έλεγχο ασφαλείας». Ελλείψει όμως οποιασδήποτε επίσημης εξήγησης αρχικά, προέκυψαν εικασίες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε νωρίτερα ότι η αστυνομία στα Άδανα είχε ειδοποιηθεί για μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος και οι δυνάμεις ασφαλείας ειδοποιήθηκαν αμέσως και η είσοδος στη βάση αποκλείστηκε.

Χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και τεθωρακισμένα οχήματα TOMA -τα οποία χρησιμοποιούνται από αντίστοιχα τουρκικά ΜΑΤ- καταγράφηκαν φωτογραφικά να κινούνται στην περιοχή από αυτόπτες μάρτυρες.

Yποστηρικτές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με αναφορές, μετέβησαν και κύκλωσαν με τη σειρά τους τη βάση. Ωστόσο, από τις φωτογραφίες, οι διαδηλώσεις στο σημείο δεν εμφανίζονται μαζικές ή τεταμένες, όσο οι πρόσφατες διαδηλώσεις στα Άδανα που απαιτούσαν να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις