ΚΟΣΜΟΣ

ΣOK: Έντεκα μωρά κάηκαν ζωντανά σε νοσοκομείο

ΣOK: Έντεκα μωρά κάηκαν ζωντανά σε νοσοκομείο

Ασύλληπτη τραγωδία μετά από φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο, λόγω βραχυκυκλώματος.

Το τραγικό γεγονός συνέβη το πρωί της Τετάρτης (10/08) στο μαιευτήριο ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βαγδάτης, όταν -σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου και των υπηρεσιών ασφαλείας- ξέσπασε φωτιά από βραχυκύκλωμα.

«Ένδεκα πρόωρα μωρά έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο μαιευτήριο του δημόσιου νοσοκομείου Γιαρμούκ» στη δυτική Βαγδάτη, δήλωσε στο AFP ο Αχμέντ αλ-Ρουντέινι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράκ.

«Είκοσι εννέα ασθενείς που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της ιρακινής πρωτεύουσας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Άλλα επτά μωρά και 29 γυναίκες διασώθηκαν από το μαιευτήριο του νοσοκομείου Γιαρμούκ και μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, αναφέρει το υπουργείο σε δήλωση που εξέδωσε.

Πυροσβέστες έδωσαν επί τρεις ώρες μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μαιευτήριο, σύμφωνα με μέλος του προσωπικού του. Το Γιαρμούκ είναι το κύριο νοσοκομείο του δυτικού τμήματος της πρωτεύουσας και διαθέτει μεταξύ άλλων τμήμα επειγόντων περιστατικών και εγκαταστάσεις διδασκαλίας.

Το περιστατικό πιθανολογείται ότι θα εντείνει τις κατηγορίες για κρατική διαφθορά και κακοδιαχείριση.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το νοσοκομείο παραμελημένο, με κατσαρίδες να βγαίνουν από σπασμένα τούβλα, δοχεία απορριμμάτων να ξεχειλίζουν, βρώμικες τουαλέτες και ασθενείς να κείτονται σε φορεία στην αυλή του.

Συγγενής ενός ασθενούς που πέθανε πρόσφατα στο νοσοκομείο από μηνιγγίτιδα, δήλωσε πως είδε μια κατατσαρίδα να περπατάει πάνω στον σωλήνα μιας μάσκας οξυγόνου. «Ήταν τόσο βρώμικα», είπε. «Αναγκαστήκαμε να φέρουμε τα δικά μας σεντόνια».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις