ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Σάλος από ναζιστική μεταμφίεση μαθητών γερμανικού σχολείου

Αργεντινή: Σάλος από ναζιστική μεταμφίεση μαθητών γερμανικού σχολείου

Μαθητές ενός γερμανικού σχολείου του Μπουένος Άιρες προκάλεσαν σοκ στην Αργεντινή όταν μεταμφιέστηκαν σε ναζί κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στο Μπαριλότσε, μια πόλη όπου είχαν εγκατασταθεί Γερμανοί εγκληματίες πολέμου που είχαν διαφύγει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε μια ντισκοτέκ στο Μπαριλότσε, οι ανήλικοι εμφανίστηκαν με σβάστικες στα στήθη τους και μουστάκια όπως ακριβώς αυτό του Αδόλφου Χίτλερ και πιάστηκαν στα χέρια με μια ομάδα μαθητών, που είχαν πάει επίσης στο νυχτερινό κέντρο.

«Είμαι τρομοκρατημένη, πρόκειται για μια σκανδαλώδη ενέργεια, δεν αρκεί το να ζητήσουν συγγνώμη» κατήγγειλε η Σίλβια Φάτσιο, διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου Sociedad Escolar y Deportiva Lanús, που βρίσκεται στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες.

«Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε πλάκα», αλλά για «μια ιδεολογία που προκάλεσε τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν από τους ναζί» επισήμανε ο Κόεν Σαμπάν, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας Ισραηλιτικών Οργανώσεων της Αργεντινής (DAIA).

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που κάποια από αυτά τα παιδιά είναι άνω των 16 ετών, κινδυνεύει με φυλάκιση διάρκειας μεταξύ ενός μήνα και 3 ετών.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη (23/8) σε αυτήν την τουριστική πόλη στην οροσειρά των Άνδεων.

Σχετικές ειδήσεις