ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε «Ο Θεός του Πολέμου», το επικό άγαλμα που ζυγίζει 1.320 τόνους (Pics)

Ολοκληρώθηκε «Ο Θεός του Πολέμου», το επικό άγαλμα που ζυγίζει 1.320 τόνους (Pics)

Θα περίμενε κανείς ότι ένα άγαλμα του «Θεού του Πολέμου» θα χαρακτηριζόταν από στοιχεία επικότητας. Αλλά υπάρχει «επικό» και υπάρχει και ΕΠΙΚΟ και αυτό το τεράστιο άγαλμα του Γκουάν Γιου, ενός διάσημου Στρατηγού της κινεζικής ιστορίας, που αργότερα θεοποιήθηκε, είναι σίγουρα ΕΠΙΚΟ.

Το άγαλμα παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Πάρκο Γκουάν Γιου στην επαρχία Γινγκζού της Κίνας. Έχει ύψος 58 μέτρα και ζυγίζει πάνω από 1.320 τόνους, ενώ περιέχει πάνω από 4.000 φύλλα χαλκού.

Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον Χαν Μειλίν, ο οποίος είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τα έργα που σχεδίασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, και το μνημείο είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει ακόμη και ένα μουσείο 8.000 τετραγωνικών μέτρων στο εσωτερικό του!

Ο Γκουάν Γιου έζησε κατά τη διάρκεια της ταραχώδους περιόδου των Τριών Βασιλείων της Κίνας. Κουβαλούσε πάντα μαζί του ένα δόρυ με την ονομασία «η Λεπίδα του Πράσινου Δράκου». Η μόνη διαφορά είναι ότι το όπλο ζυγίζει τώρα 136 τόνους! Μήπως ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το άγαλμα αυτό είναι επικό;

Σχετικές ειδήσεις