ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Αναβρασμός στο αεροδρόμιο του Σίτι

Λονδίνο: Αναβρασμός στο αεροδρόμιο του Σίτι

Χάος στις αερομεταφορές του Λονδίνου.

Της Μαριάννας Γεωργαντή

Αναταραχή υπήρξε στο αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, σήμερα τα ξημερώματα, όταν οι προτεστάντες του κινήματος Black Lives Matter κατάφεραν να εισβάλουν στους διαδρόμους απογείωσης.

Πολλές πτήσεις μεταφέρθηκαν όταν 9 μέλη του κινήματος βρέθηκαν να διαμαρτυρούνται για τον ρατσισμό που υποκινείται κατά των μαύρων στην Αγγλία.

Τα παράπονα των επιβατών ήταν πολλά. Κάποιοι κατηγόρησαν το αεροδρόμιο για έλλειψη ασφάλειας και προσωπικού, αναφέροντας πως επικρατούσε ένα χάος. Άλλοι διαμαρτύρονταν καθώς έχασαν σημαντικά ραντεβού που είχαν κανονίσει σε γειτονικές χώρες.

Οι Αρχές του αεροδρομίου ζήτησαν συγνώμη για κάθε καθυστέρηση στις πτήσεις των επιβατών.

Ποιοι είναι οι Black Lives Matter

Το κίνημα ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2012 μετά από την αθώωση του George Zimmerman για (λευκός Αμερικάνος) τη δολοφονία του Trayvon Martin (17χρονος Αφροαμερικανός) στη Φλόριντα.

Ιδρύθηκε από τρεις γυναίκες που έχουν χαρακτηρίσει το κίνημα ως «μια ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση σε έναν κόσμο που έχει ως στόχο να διαλύσει την ζωές των μαύρων».

Τον Αύγουστο διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους στο Nottingham, το Μπέρμιγχαμ και το Μ4 στο Heathrow διαμαρτυρόμενοι για τον ρατσισμό. Δεκαεννέα άτομα συνελήφθησαν.

Σχετικές ειδήσεις