ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δυναμικά επέστρεψε η Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή (Vid)

Γερμανία: Δυναμικά επέστρεψε η Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή (Vid)

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα (7/9) τη γερμανική πολιτική τάξη να μην υποχωρήσει στην πίεση της λαϊκιστικής δεξιάς στο θέμα των προσφύγων, παρά τις πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), και υπερασπίσθηκε τις αξίες του ανθρωπισμού στη Γερμανία.

«Εάν αρχίσουμε τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις να υιοθετούμε προσανατολισμούς βάσει εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για την εξεύρεση λύσεων, τότε θα χάσουμε την πυξίδα», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον της γερμανικής βουλής αναφερόμενη στην AfD.

Την ώρα που αποτελεί αντικείμενο έντονων επικρίσεων στους κόλπους της ίδιας της πολιτικής οικογένειας, η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τα παραδοσιακά γερμανικά πολιτικά κόμματα να μην παρασυρθούν στην επιχειρούμενη διόγκωση των θεμάτων της μετανάστευσης.

«Οι πολιτικοί αξιωματούχοι οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους, διότι, αν προχωρήσουμε σε μία κλιμάκωση, κερδισμένοι θα είναι όσοι ποντάρουν στα ηχηρά λόγια και στις απλοϊκές λύσεις», προειδοποίησε σε αποφασιστικό τόνο, αναφερόμενη στο ακροδεξιό, ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι τα παραδοσιακά κόμματα, εάν δεν πρέπει να επιτιμήσουν τους ψηφοφόρους που τα απέρριψαν, δεν θα ξανακερδίσουν «την εμπιστοσύνη των πολιτών» παρά απορρίπτοντας αυτήν την κλιμάκωση.

Υπερασπιζόμενη την προσφυγική της πολιτική, η γερμανίδα καγκελάριος η οποία βασίσθηκε στις ηθικές και ανθρωπιστικές αξίες της Γερμανίας, επαίνεσε την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο όταν η χώρα άνοιξε την πόρτα της στα κύματα των προσφύγων και υπενθύμισε ότι έκτοτε η ροή έχει δραστικά μειωθεί.

Απέναντι στα διεθνή προβλήματα, στα οποία περιλαμβάνεται και η προσφυγική κρίση, «η απάντησή μου είναι ότι υπηρετούμε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο όταν προσανατολιζόμαστε με βάση τις αξίες που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα, την ελευθερία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη», είπε.

Σχετικές ειδήσεις