ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στους 48 «εκτοξεύτηκε» ο αριθμός των τραυματιών από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τουρκία: Στους 48 «εκτοξεύτηκε» ο αριθμός των τραυματιών από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Ανεβαίνει ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρα (12/09) σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης Βαν της Τουρκίας.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 11:00, κοντά στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να τραυματιστούν 48 άτομα, 2 αστυνομικοί και 46 πολιτες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

«Η οργάνωση δείχνει το φονικό της πρόσωπο χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αμάχων, κτηρίων ή νεκροταφείων» δήλωσε, υπονοώντας το ΡΚΚ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπουρχάν Καγιάτουρκ, ενώ ο επίσης βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Σταλάϊ επεσήμανε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση εδώ και καιρό προσπαθεί να διεισδύσει στο Βαν, αλλά δεν τα κατάφερε και δεν έχει την υποστήριξη των πολιτών στην πόλη αυτή».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «ANF» μετέδωσε την πληροφορία τονίζοντας ότι «πραγματοποιήθηκε ενέργεια με παγιδευμένο όχημα εναντίον του σημείου αστυνομικού ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της νομαρχιακής οργάνωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις επαρχίες του Βαν, οι Έρτζις, Ιπέκγιολου και Οζάλπ, ήταν μεταξύ των 28 δήμων στις οποίες η κυβέρνηση διόρισε χτες Κυριακή, δημοτικούς άρχοντες αντικαθιστώντας τους δημάρχους που διώκονται με την κατηγορία της υποστήριξης προς το ΡΚΚ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σήμερα στο διορισμό είπε ότι «ήταν ένα βήμα που έπρεπε να γίνει και έγινε μάλιστα καθυστερημένα».

Σχετικές ειδήσεις