ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσυνοδός έκανε «σκουπίδι» χρυσό Ολυμπιονίκη

Αεροσυνοδός έκανε «σκουπίδι» χρυσό Ολυμπιονίκη

Ο Μοχάμεντ Μο Φάρα, δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής.

Έχοντας κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βρετανός αθλητής των μεγάλων αποστάσεων δεν περίμενε ότι θα πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης και μάλιστα από αεροσυνοδό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μο Φάρα επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος για το ταξίδι επιστροφής από το Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του και βρισκόταν στην Ατλάντα (Τζόρτζια) απ’ όπου θα πέταγε για το Πόρτλαντ (Όρεγκον).

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μο Φάρα κινήθηκε προς το χώρο της business class μαζί με την οικογένειά του.

Τότε η αεροσυνοδός της εταιρείας Delta Air Lines άρχισε να φωνάζει στον Ολυμπιονίκη καθώς δεν πίστεψε ότι έχει εισιτήριο για την business class, λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Το γεγονός ότι στο περιστατικό μάρτυρες ήταν και τα τέσσερα παιδιά του, έκανε τον Ολυμπιονίκη να αισθανθεί ακόμα χειρότερα.

Όταν επενέβησαν άλλοι επιβάτες του αεροσκάφους, εξηγώντας ποιος είναι ο άνδρας τον οποίο επιτίθεται λεκτικά, η αεροσυνοδός ζήτησε συγγνώμη αλλά για τον Μο Φάρα και την οικογένειά του, ήταν αργά.

«Του φέρθηκε σαν σκ..α και τον εξευτέλισε. Ήμασταν οι μόνοι μαύροι επιβάτες και δεν κάναμε τίποτα για να αξίζουμε αυτή τη συμπεριφορά», τόνιζε η σύζυγος του αθλητή.

Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, η Delta Air, μέσω εκπροσώπου της, ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό και ότι βρίσκεται σε απευθείας συνεργασία με την οικογένεια του Μο Φάρα.

Σχετικές ειδήσεις