ΚΟΣΜΟΣ

Υφ.Εξωτερικών Ρωσίας: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να στρατολογήσουν διπλωμάτες μας

Υφ.Εξωτερικών Ρωσίας: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να στρατολογήσουν διπλωμάτες μας

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προσπάθειες στρατολόγησης Ρώσων διπλωματών, όπως ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Είπε χαρακτηριστικά ότι οι Αμερικανοί πράκτορες χρησιμοποιούν αξιολύπητες μεθόδους πίεσης, μεταξύ των οποίων είναι οι απειλές για την υγεία της οικογένειας των διπλωματών.

Ο Ριάμπκοφ σημείωσε ότι «η προσπάθεια αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση των Ρώσων διπλωματών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει επιδεινωθεί».

Κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για τη δημιουργία «τεχνητών δυσκολιών» και «εφεύρεση περιορισμών» για την κυκλοφορία των Ρώσων διπλωματών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Ο ίδιος είπε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς «κατασκόπους» στη Ρωσία και «ασκούν έντονη κατασκοπευτική δράση με την κάλυψη της διπλωματικής τους ασυλίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ στη Μόσχα κάνει βόλτες κοντά στις ρωσικές στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Συνεχώς κάνουν ταξίδια σε ρωσικές περιφέρειες, όπου προσπαθούν να διαμείνουν κοντά σε εγκαταστάσεις του στρατού».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρθηκε σε σχετική παρενόχληση Αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε παραβάσεις που διαπράχθηκαν στην κυκλοφορία τους, σύμφωνα με τη ρωσική Τροχαία, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελιζαμπέτ Τρουντό.

Σχετικές ειδήσεις