ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό η γερμανική πόλη Κέμνιτς - Αποφεύχθηκε έκρηξη (vid)

Σε συναγερμό η γερμανική πόλη Κέμνιτς - Αποφεύχθηκε έκρηξη (vid)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν ένα ολόκληρο οικοδομικό συγκρότημα της πόλης Κέμνιτς στη Γερμανία και κάλεσαν τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτι τους εν μέσω αναφορών για «απειλή».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι μια μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη ως απάντηση μιας «σοβαρής απειλής».

Και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να κλείσουν και να εκκενωθούν μεγάλοι οδικοί άξονες. Έχουμε μια απειλή στην περιοχή Fritz Heckert και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις».

Παράλληλα, η αστυνομία, μάλιστα, έκανε έκκληση να μην δημοσιεύονται φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γερμανική αστυνομία απέτρεψε μια πιθανή έκρηξη έπειτα από επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στην πόλη Κέμνιτς, αλλά ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός». Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού, διευκρίνισε.

Νωρίτερα, η αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι εκκένωσε κτήριο. «Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένα μέτρο που έλαβε η αστυνομία για να εισέλθει στο κτήριο. Το πρόσωπο που αναζητείτο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις