ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γενεύη: Αεροσκάφος της Aeroflot εκκενώθηκε έπειτα από απειλή για βόμβα

Συναγερμός στη Γενεύη: Αεροσκάφος της Aeroflot εκκενώθηκε έπειτα από απειλή για βόμβα

Ένας άνδρας συνελήφθη.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot εκκενώθηκε πριν από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Γενεύης.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Γενεύης έκανε γνωστό ότι υπήρξε απειλή για βόμβα στο αεροπλάνο ενώ λίγο αργότερα ένας άνδρας συνελήφθη.

Σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα δικό της αεροσκάφος που επρόκειτο να εκτελέσει την πτήση 2381 προς τη Μόσχα και οι επιβάτες θα ταξιδέψουν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του εισαγγελέα της Γενεύης είπε ότι ο άνδρας που συνελήφθη είναι ένας Ρώσος υπήκοος, προσθέτοντας ότι 115 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Ο άνδρας προειδοποίησε ενώ βρισκόταν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) ότι υπήρχε μια βόμβα σε ένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο, εξηγεί η ανακοίνωση.

«Στο αεροσκάφος, που είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απογείωσης από τον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης, δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην θέση του. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν, κανείς δεν τραυματίστηκε» προστίθεται.

Αρκετές ώρες μετά την απομάκρυνση των επιβαινόντων προκειμένου πυροτεχνουργοί να κάνουν ελέγχους, εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι είδε εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας να ελέγχουν τις αποσκευές που μεταφέρθηκαν εκτός του αεροπλάνου, ενώ τουλάχιστον ένας αστυνομικός εξέταζε το εξωτερικό του αεροσκάφους.