ΚΟΣΜΟΣ

Θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αλλά δεν ξέρει πόσο έχει ένα… κρουασάν!

Θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αλλά δεν ξέρει πόσο έχει ένα… κρουασάν!

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, υποψήφιος στις προκριματικές της γαλλικής δεξιάς για να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, παραδέχτηκε τη Δευτέρα (24/10) ότι δεν γνωρίζει πόσο κάνει ένα κρουασάν με σοκολάτα, εκτιμώντας ότι μάλλον κοστίζει «10-15 λεπτά του ευρώ», τιμή δέκα φορές μικρότερη από την πραγματική.

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα»παραδέχτηκε ο βουλευτής απαντώντας σε ερώτηση ενός ακροατή που του μετέφεραν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού Europe1. "Νομίζω ότι πρέπει να κάνει γύρω στα 10-15 λεπτά", συνέχισε.

Μετά από αυτήν την γκάφα που θα μπορούσε να υποδαυλίσει την αίσθηση ότι η πολιτική ελίτ δεν γνωρίζει την καθημερινότητα των πολιτών, ο Κοπέ επιχείρησε να καλύψει την άγνοιά του με μια δόση χιούμορ: «Δεν αγοράζω συχνά γιατί, όπως φαντάζεστε, πρέπει να προσέχω λίγο, έχει πολλές θερμίδες», είπε.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κοπέ επανήλθε στο ίδιο θέμα. «Ομολογώ ότι ανησυχώ πολύ για τη σιλουέτα μου... Για να πω την αλήθεια, έχω σταματήσει να αγοράζω κρουασάν εδώ και πολύ καιρό!», έγραψε.

Ο Κοπέ είναι ο ένας από τους επτά υποψηφίους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προκριματικές που θα διεξαχθούν μεταξύ 20-27 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις