ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γερμανία: Εντοπίστηκε ύποπτη σκόνη σε φάκελο – Εκκενώθηκε ταχυδρομείο

Συναγερμός στη Γερμανία: Εντοπίστηκε ύποπτη σκόνη σε φάκελο – Εκκενώθηκε ταχυδρομείο

Ένα ταχυδρομείο εκκενώθηκε εσπευσμένα στη δυτική γερμανική πόλη Bergheim, καθώς κατά τη διάρκεια ταξινόμησης των επιστολών ύποπτη «λευκή σκόνη» χύθηκε από φάκελο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει την υπόθεση διεξοδικά, φοβούμενη ότι η ουσία αυτή θα μπορούσε να περιέχει σπόρους άνθρακα.

Πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ομάδα αντιμετώπισης χημικών κινδύνων από τις γειτονικές πόλεις της Κολωνίας και του Έσσεν έσπευσαν στο Bergheim μετά το συναγερμό που σήμανε στην περιοχή, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Πέντε άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτηρίου κατά τη στιγμή που άνοιξε ο φάκελος εξετάζονται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ το ίδιο το ταχυδρομείο έχει εκκενωθεί.

Εν τω μεταξύ, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν εγκαταστήσει αεροστεγείς πόρτες στην είσοδο του κτηρίου προκειμένου το εσωτερικό του να απολυμανθεί, σύμφωνα με την Express.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα ότι το περιστατικό προκάλεσε πανικό μεταξύ των κατοίκων.

«Οι εργαζόμενοι του ταχυδρομείου άρχισαν να μας φωνάζουν ξαφνικά ότι πρέπει γρήγορα να απομακρυνθούμε από την περιοχή. Στην αρχή, σκεφτήκαμε ότι ένοπλοι θα άνοιγαν πυρ και επικράτησε πανικός», δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Σχετικές ειδήσεις