ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Τι ώρα θα γνωρίζουμε το νέο πρόεδρο

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Τι ώρα θα γνωρίζουμε το νέο πρόεδρο

Αμερικανικές εκλογές 2016: Τον αναλυτικό χάρτη με την πορεία των εκλεκτόρων που «βγάζουν» πρόεδρο στις ΗΠΑ δημοσίευσαν οι New York Times.

Στο χάρτη δεν συμπεριλαμβάνεται η Αλάσκα που βγάζει και τους 3 τελευταίους εκλέκτορες (περίπου στις 8 πμ Ελλάδας).

Οι ώρες είναι ανατολικής ακτής (+7 για την ώρα Ελλάδας) και ο χάρτης δείχνει ποια ώρα θα υπάρχουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα κάθε πολιτείας.

Οι εκλέκτορες στις αμερικανικές εκλογές είναι 538 (δηλαδή τα 435 μέλη της βουλής των αντιπροσώπων + 100 γερουσιαστές + οι 3 εκπρόσωποι της πολιτείας Columbia, που είναι αποκλειστική δικαιοδοσία του Κογκρέσου με πρωτεύουσα την Ουάσινγκτον).

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία της Καλιφόρνια διαθέτει 55 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ ορισμένες μικρές πολιτείες και το εκλογικό διαμέρισμα της Κολούμπια (όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έχουν μόνο τρεις εκλέκτορες.

Σχεδόν σε όλες τις πολιτείες – με εξαίρεση το Μέιν και τη Νεμπράσκα εφαρμόζεται το πλειοψηφικό σύστημα για την εκλογή των εκλεκτόρων, δηλαδή ο νικητής υποψήφιος πρόεδρος που έχει διαφορά έστω και μιας ψήφου από τον αντίπαλό του αποσπά το σύνολο των εκλεκτόρων της πολιτείας.

Δείτε το χάρτη στη gallery του newsbomb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google

Σχετικές ειδήσεις