ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Παραδοχή Κλίντον - Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Παραδοχή Κλίντον - Χρωστάμε στον Τραμπ μια ευκαιρία να ηγηθεί

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα: Αναγνώρισε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών η Χίλαρι Κλίντον και δεσμεύτηκε ότι θα συνεργασεί με τον Ντόναλντ Τραμπ«για το καλό των ΗΠΑ» -Ζήτησε από τους οπαδούς της να αποδεχτούν την ήττα

Εκατοντάδες υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο New Yorker Hotel στο Μανχάταν, για να ακούσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών μετά την ήττα της στις αμερικανικές εκλογές από τον Ρεπουμπλικανό, Ντόναλντ Τράμπ. Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Κλίντον, εμφανώς συγκινημένη αλλά χαμογελαστή, ευχαρίστησε τους οπαδούς της και παραδέχθηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό περίμενε, ενώ έσπευσε να εκφράσει την λύπη της που δεν κερδήθηκε αυτή η μονομαχία.

«Γνωρίζω πως νιώθετε απογοητευμένοι γιατί το ίδιο νιώθω κι εγώ ... Αυτό είναι πόνος για μας. Αλλά θέλω να θυμάστε: Η εκστρατεία μας δεν ήταν για τη χώρα που αγαπάμε, όχι για έναν άνθρωπο και για μία ψηφοφορία» πρόσθεσε.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών παραδέχτηκε την ήττα της και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί η ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ να κυβερνήσει. Συγκεκριμένα κάλεσε τους οπαδούς της να είναι «ανοιχτόμυαλοι», «εξακολουθώ να πιστεύω στην Αμερική. Και αν το πιστεύετε, πρέπει να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πρόεδρός μας. Σεβόμαστε την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Σεβόμαστε τις αξίες της ελευθερίας της γνώμης και πρέπει να τις υπερασπιστούμε».

Η Κλίντον απευθύνθηκε και σε όλα τα μικρά κορίτσια που παρακολούθησαν την καμπάνια, ζητώντας τους να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι αξίζουν όλες τις ευκαιρίες στον κόσμο για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

«Φίλοι μας ας έχουμε πίστη ο ένας στον άλλο, γιατί θα υπάρξουν άλλες εποχές που θα έρθουν και υπάρχει δουλειά να γίνει. Ο Θεός να σας ευλογεί και να ευλογεί τις ΗΠΑ», ολοκλήρωσε την ομιλία της και αποχαιρέτησε το κοινό, αφού προηγουμένως ο σύζυγός της της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές

Σχετικές ειδήσεις