ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» από το Κρεμλίνο: Θα ξεκινούσε Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος αν έβγαινε η Χίλαρι

«Βόμβα» από το Κρεμλίνο: Θα ξεκινούσε Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος αν έβγαινε η Χίλαρι

Παγκόσμια αίσθηση έχουν προκαλέσει τα λόγια του στενού συνεργάτη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών και τον θρίαμβο του Ρεπουμπλικάνου, Ντόναλντ Τραμπ-Βελτίωση των σχέσεων με την Αμερική, βλέπει πλέον το ρωσικό ΥΠΕΞ, αποκαλύπτοντας: «Είχαμε επαφές με το επιτελείο του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρωσικό δίκτυο RNS, επικαλούμενη κορυφαίο αξιωματούχο του Κρεμλίνου, ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ανέφερε με «ανακούφιση» πως η νίκη Τραμπ «έσωσε τον κόσμο από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μάλιστα, χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα που επικράτησε αμέσως μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη ρωσική Βουλή, με τους βουλευτές να ξεσπάνε σε χειροκροτήματα και τον Ρώσο Πρόεδρο να σπεύδει να συγχαρεί τον μεγάλο νικητή με ένα εγκάρδιο τηλεγράφημα.

kremlino 2

Είναι γνωστό ότι Ρώσος Πρόεδρος απεχθανόταν τον Μπαράκ Ομπάμα και πως οι σχέσεις των δυο χωρών (Ρωσίας-ΗΠΑ) κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του δεν ήταν καθόλου καλές, σε σημείο να θυμίζουν περίοδο Ψυχρού Πολέμου.

Ενδεικτικά ήταν τα λόγια και του βοηθού του Βλαντίμιρ Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ, ο οποίος χαρακτήρισε σύμβολο πολέμου την Χίλαρι Κλίντον. «Οι Αμερικάνοι είχαν δύο επιλογές: Ή τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή πολυμερής ειρήνη. Η Κλίντον είναι ένα σύμβολο του πολέμου και ο Τραμπ έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτή την πορεία», φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο συνεργάτης του Πούτιν, Βιγιατσέσλαφ Βολοντίν, είπε ότι το τέλος της εποχής Ομπάμα θα σηματοδοτήσει το τέλος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μεταξύ Κρεμλίνου και Ουάσινγκτον.

mail

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Bελτίωση των σχέσεων με την Αμερική του Τραμπ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα δήλωσε πάντως πως είναι πρόωρο να περιμένει κανείς συγκεκριμένα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ καθώς ο Τραμπ δεν έχει ακόμη σχηματίσει την ομάδα του.

Η ρωσική κυβέρνηση ήταν σε επαφή με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο

Στο μεταξύ, η ρωσική κυβέρνηση ήταν σε επαφή με μέλη του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Υπήρχαν επαφές», φέρεται να δήλωσε ο Ριάμπκοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς, δε, αν οι επαφές αυτές θα ενταθούν τώρα, μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος υφυπουργός απάντησε: «Αυτές οι επαφές εργασίας και οι ακόλουθες ενέργειες για το ένα ή το άλλο ζήτημα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση και τα ερωτήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Όμως φυσικά θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά μετά τις εκλογές».

Σημειώνεται ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε ευθαρσώς κατηγορήσει τον Τραμπ ότι είναι «μαριονέτα» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει πάντως ότι μπορεί να συναντηθεί με τον Πούτιν πριν από την ορκωμοσία του όμως ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί μια τέτοια συνάντηση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βουλευτές της Δούμας, του ρωσικού κοινοβουλίου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε η νίκη του Τραμπ, ενώ ο Πούτιν δήλωσε στους ξένους πρεσβευτές στη Μόσχα ότι είναι έτοιμος για την εξομάλυνση των σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ…

Σχετικές ειδήσεις