ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στο Ιράκ: Πατέρας θρηνεί για το χαμό του παιδιού του από τζιχαντιστές

Ανείπωτη τραγωδία στο Ιράκ: Πατέρας θρηνεί για το χαμό του παιδιού του από τζιχαντιστές

Το τίμημα της ελευθερίας από το Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύεται μεγάλο.

Φωτογραφικός φακός κατέγραψε στη Μοσούλη τον θρήνο ενός πατέρα, ο οποίος μόλις έχει χάσει το 15 μηνών παιδί του από βομβαρδισμό των τζιχαντιστών στη γειτονιά του.

Το μωρό χάθηκε λίγες μόλις ώρες πριν την απελευθέρωση της περιοχής από τον ιρακινό στρατό. Η 15 μηνών Tiny Amira κόρη του Omar Ali, χτυπήθηκε από θραύσματα βόμβας, την οποία ενεργοποίησαν οι τζιχαντιστές εναντίον των πολιτών και των στρατιωτών στην περιοχή al-Tahrir.

Ο πατέρας της την πήρε στην αγκαλιά του, στην προσπάθειά του να τη σώσει, ωστόσο το παιδί είχε καταλήξει. Ο πόλεμος για την απελευθέρωση της Μοσούλης συνεχίζεται.

Σιίτες πολιτοφύλακες υποστηριζόμενοι από το Ιράν δήλωσαν σήμερα ότι ενώθηκαν με δυνάμεις των κούρδων πεσμεργκά δυτικά της Μοσούλης, μια κίνηση με την οποία, όπως είπαν, ολοκληρώθηκε η περικύκλωση της πόλης, που τελεί υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και της γειτονικής πόλης Ταλ Άφαρ.

Ο Άμπου Μάχντι αλ-Μοχάντις, εξέχων ηγέτης του σιιτικού συνασπισμού γνωστού ως Χάσεντ Σάαμπι ή μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, δήλωσε πως οι δυνάμεις του έφθασαν σε μια διασταύρωση όπου οι κουρδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη Σίντζαρ, δυτικά της Μοσούλης και της Ταλ Άφαρ, κοντά στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να ελέγχει τον δρόμο μήκους 60 χλμ. που ενώνει τη Μοσούλη με την Ταλ Άφαρ, είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λαϊκής Κινητοποίησης. «Με αυτό ασχολούμαστε τώρα», είπε ο Μοχάντις, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως πολιτοφύλακες θα προσπαθήσουν να αποκόψουν τη Μοσούλη από την Ταλ Άφαρ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σχετικές ειδήσεις