ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στα Άδανα - Δύο νεκροί, 33 τραυματίες (pic)

Επίθεση Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στα Άδανα - Δύο νεκροί, 33 τραυματίες (pic)

Ειδήσεις | Επίθεση Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/11/2016) μπροστά στην είσοδο του κτηρίου του τοπικού κυβέρνητη στην πόλη Άδανα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλα 33, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από γυναίκα με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 08:05 το πρωί -Το PKK κατηγορούν οι τουρκικές αρχές.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ - «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ», ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Η έκρηξη συντάραξε το κτήριο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν ένα όχημα να φλέγεται, στο πάρκινγκ του κτηρίου, έξω από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη και πυκνός μαύρος καπνός να βγαίνει από αυτό, σύμφωνα με το CNN Τurk.

Πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από μία γυναίκα, μερικές μόλις εβδομάδες μετά την προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενες επιθέσεις από εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και τμήματα της πρόσοψης του κτηρίου ξεκόλλησαν, ενώ παράλληλα έπιασαν φωτιά και τα παραπλήσια αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο πάρκινγκ.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε την έκρηξη που έγινε σήμερα στα Άδανα ως «ελεεινή επίθεση», με ανάρτησή του στο Twitter, ενώ δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις Αρχές, σχετικά με την αιτία που την προκάλεσε. «Καταραμένοι τρομοκράτες συνεχίζουν να επιτίθενται στο λαό μας. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μέχρι το τέλος», δήλωσε ο κ. Τσελίκ.

Τα Άδανα βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας και 16 χιλιόμετρα από την Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ, την οποία οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία. Τον Μάρτιο, οι οικογένειες των αμερικανών στρατιωτικών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα Άδανα και κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας για λόγους ασφαλείας.

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις «συνεχίζουν τις επιθετικές τους προσπάθειες εναντίον αμερικανών πολιτών και άλλων ξένων στα Άδανα», ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει απευθύνει προειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης ήταν ο στόχος της επίθεσης - Τους ένοπλους κούρδους του PKK κατηγορούν οι τουρκικές αρχές

Τον περιφερειακό κυβερνήτη είχε στόχο η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο χώρο στάθμευσης έξω από το γραφείο του στην πόλη Άδανα της νότιας Τουρκίας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 33, όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος είναι επίσης και βουλευτής της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μουεζίνογλου, την επίθεση πραγματοποίησαν ένοπλοι Κούρδοι του PKK, όπως μετέδωσε το CNN Turk, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Σχετικές ειδήσεις