ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή απάντηση της Μέρκελ σε Ερντογάν

Σκληρή απάντηση της Μέρκελ σε Ερντογάν

Ειδήσεις για Μέρκελ και Ερντογάν: Ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την προκλητική στάση που επιδεικνύει τις τελευταίες ώρες, απειλώντας με «πλημμυρίδα» προσφύγων την ΕΕ, έστειλε σήμερα, Παρασκευή (25/11/2016) η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας, Ούλρικε Ντέμερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι απειλές κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν οδηγούν πουθενά. Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών».

Ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας».

Σημειώνεται πως οι απειλές του κ. Ερντογάν ήρθαν ως συνέπεια της απόφασης που έλαβε χθες, Πέμπτη (24/11/2016), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα.

Μάλιστα, πριν τον Τούρκο πρόεδρο, είχε φροντίσει να επιτεθεί κατά της ΕΕ ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τις απειλές Γιλντιρίμ

Σχετικές ειδήσεις