ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σουλτάνοι και αστέρες του Χόλιγουντ σε ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων! (pics)

Τουρκία: Σουλτάνοι και αστέρες του Χόλιγουντ σε ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων! (pics)

Με το μουσείο στην Κωνσταντινούπολη, η αλυσίδα μουσείων κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό μετρά 24 συνολικά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

To τελευταίο στη σειρά από τα μουσεία κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό άνοιξε τις πόρτες του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αλλά και ιστορικά πρόσωπα όπως ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Το μουσείο λειτουργεί στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και εγκαινιάστηκε σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός καταγράφει πτώση εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που έζησε η πόλη όπως επίσης και του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Τον επισκέπτη υποδέχεται το εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας. «Πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο ομοίωμα που έχει ποτέ κατασκευαστεί» δήλωσε ο Σάρπερ Χιλμί Σουνέρ, γενικός διευθυντής στην εταιρεία Merlin Entertainments, την βρετανική εταιρεία που διαχειρίζεται το μουσείο.

Ένα προηγούμενο κέρινο ομοίωμα του Ατατούρκ, που εκτίθεται στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην Τουρκία, όπου κρίθηκε ότι ήταν πρόχειρα φτιαγμένο και θεωρήθηκε ως μια «ντροπή για το έθνος».

Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το επιβλητικό ομοίωμα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, ωστόσο ας μην αναζητήσουν τον νυν πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: δεν υπάρχει ομοίωμά του.

Μπραντ Πιτ και Τζούλια Ρόμπερτς ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Γιουσέιν Μπολτ από τον χώρο του αθλητισμού, ενώ για τους φιλότεχνους υπάρχουν τα ομοιώματα του Μότσαρτ και του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

«Δημιουργήσαμε ένα μείγμα προσωπικοτήτων ικανό να προσελκύσει επισκέπτες από ξένες χώρες και από την Τουρκία» τόνισε η Αϊντάν Αλμπογκά Ουσλού, διευθύντρια marketing στη Merlin Entertainments.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: AFP

Σχετικές ειδήσεις