ΚΟΣΜΟΣ

Σαπεκοένσε: Το σκίτσο που κάνει όλο το Facebook να κλαίει (pic)

Σαπεκοένσε: Το σκίτσο που κάνει όλο το Facebook να κλαίει (pic)

Πρώτο θέμα στα social media εξακολουθεί να είναι το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους και ξεκλήρισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε.

Οι χρήστες, χρησιμοποιώντας το hashtag #ForcaChape, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στο διαδίκτυο, ενώ ένα σκίτσο με τους παίκτες της Σαπεκοένσε στον Παράδεισο, στο οποίο φορούν τα χρυσά μετάλλια για την κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα, είναι αυτό που ξεχώρισε και συγκινεί.

Δείτε το στη gallery του Newsbomb.gr

Στο μεταξύ, για 71 νεκρούς και έξι επιζώντες στο δυστύχημα του αεροσκάφους που μετέφερε τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε, έκαναν λόγο οι αρχές της Κολομβίας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν αρχικά ανακοινώσει χθες, 29 Νοεμβρίου.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες», ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Κινδύνων και Καταστροφών (UNGRD).

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 75 νεκρούς, όμως τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρμόδιων Αρχών βρίσκονται τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε και κατέπεσε στις 21:54 τη νύχτα της Δευτέρας 28 Νοεμβριου (τοπική ώρα και ημέρα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο έπεσε λόγω ηλεκτρικής βλάβης, με τον πιλότο να να κάνει κύκλους στον αέρα, προκειμένου να αδειάσει τα καύσιμα και να αποφύγει την έκρηξη κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε που τηλεφώνησε στη γυναίκα του λίγο πριν ξεψυχήσει

Ωστόσο, η αεροσυνοδός που διασώθηκε από τα συντρίμμια, έδωσε τη δική της εκδοχή, λέγοντας ότι το αεροπλάνο ξέμεινε από καύσιμα και για αυτό το λόγο έπεσε.

Δεκάδες διασώστες έσπευσαν μέσα στη νύχτα και υπό βροχή και κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια έξι από τους επιβαίνοντες.

Οι επιζώντες είναι οι ποδοσφαιριστές Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, Άλαν Λουσιάνο Ρούσελ και Τζάκσον Ράνιαρ Φόλμαν, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Έρβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Χένσελ. Όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Θα ήταν όλοι τους ζωντανοί!

Σχετικές ειδήσεις